U bent hier: Nieuws > Jeugd > Competitieteams onder de 14- en 16 jaar plaatsen zich voor landelijke finales.

Competitieteams onder de 14- en 16 jaar plaatsen zich voor landelijke finales.

Tijdens de derde en beslissende competitiewedstrijden op de eigen accommodatie in Assendelft hebben de Lycurgus junioren teams zaterdag 22 juni voor goede prestaties gezorgd.

Op deze prachtige zonnige dag met helaas vaak te veel wind, kwamen de meisjes en jongens teams onder de 16 jaar in deze poule wedstrijd tot een mooie tweede plaats achter de sterke teams van Atletiek Vereniging 1923 uit Amsterdam. Met hun punten totaal en dat uit de andere voorrondes handhaafden de meisjes zich met een vierde plaats bij de beste 12 teams, die mogen uitkomen in de nationale A-finale om het clubkampioenschap van Nederland, dat in september wordt gehouden. De jongens onder de 16 hebben zich jammer genoeg niet bij de beste 12 teams kunnen handhaven, zakten slechts één plaats, en beëindigden de voorronde op een 13e plaats, die recht geeft op deelname in de B-finale. Het meisjesteam onder de 14 jaar werd ook 2e in de laatste wedstrijd ook achter het team van AV 1923 en staan landelijk op een 24e plaats, die ook recht geeft op deelname in de B-finale. De jongens onder de 14 jaar wisten zich helaas niet te plaatsen voor een der finales.

Bij de meisjes onder de 16 jaar liep Britt Molenaar weer een prima 800 mtr. en bereikte met ruime voorsprong op nummer twee, de finish na 2.20,66 m/s. Ook de eerste jaar atlete Isis de Lange verraste met een overwinning en persoonlijk record bij het hoogspringen met 1,50 mtr. Bij het speerwerpen zegevierde Noa Popot met een mooie worp van 31,30 mtr.

Het estafette team voor de 4 keer 80 meter bestaande uit Britt, Noa , Evi Vonck en Tess de Weger werd keurig tweede in 42,29 sec. Op de 80 meter sprint finiste Britt als 2e in een prima tijd na 10,63 sec. Selina Claassen deed het goed met een tweede plaats bij het kogelstoten met 10,40 mtr. Met voor het eerst een verte sprong van precies 5.00 mtr. werd ook Fenna van Wijk keurig tweede. Evi Vonck liep een sterke 300 meter horden race en finishte als 3e na 50,38 sec. Totaal behaalde het meisjesteam 6.406 punten. In deze leeftijdsgroep deden ook nog een tweede en derde team mee. Zij werden respectievelijk 7e met 4.664 punten en 9e met 3.799 punten.

De jongens onder de 16 jaar startte vol goede moed aan de wedstrijd en bij het eerste individuele onderdeel, hoogspringen, scoorde Cas Weijs veel punten met een mooie overwinning op 1,70 mtr. Ook het estafette team (4x100 mtr) met de snelle starter Roan Spitters en vervolgens Koen Niessink, Kyan Swart en Kris Jacobs werd keurig tweede in weer een snellere tijd van 48,57 sec. Voor de eerste keer op de 300 meter met horden deden de Lycurgianen het prima, Roan werd tweede na 44,58 sec, en Koen 4e na 45,26 sec., waarmee zij veel punten voor het team vergaarden. Ook op de 100 meter, iets te veel windvoordeel, werd Roan tweede na 11,76 sec. Kris verbeterde zijn persoonlijk record op de 800 meter tot 2.11,74 m/s. en een derde plaats. Ook Kyan Swart verbeterde zich in de verspringbak met een afstand van 5,28 mtr., maar ook hier weer teveel windvoordeel. Een verrassende derde plaats bereikte Casper Beentjes bij het discuswerpen met een afstand van 25.90 mtr. Het team behaalde in deze derde wedstrijd 7.487 punten.

De meisjes onder 14 jaar weerden zich kranig in de strijd om een finale plaats. Op hun eerste onderdeel van de wedstrijd, het discuswerpen, zorgde Jeliza Eveling met een tweede plaats en een worp van 20.29 mtr. en een derde plaats op de 60 meter horden na 9.72 sec. voor de nodige punten. Met het estafette team kwam zij samen met Tess Dekkers, Puck Ostendorf en Sanne ten Wolde tot een tweede plaats na 33,29 sec. Op de 1.000 meter kwamen Nyah Mckeown, 4e in 3.31.93 m/s en Hannah Holkamp 5e in 3.31,93 (pr) tot prima prestaties. Tess Dekkers kwam met iets te veel rugwind tot een mooie vertesprong van 4,34 mtr. Het team eindigde op een keurige tweede plaats met 5.155 punten, dat goed is voor een plaats in de B-finale. Het tweede meisjes team onder de14 jaar werd 9e met 3.316 punten en bereikte geen finale plaats.

Bij de jongens onder de 14 jaar waren Delano Touwslager en Wout Overwater de punten -verzamelaars. Delano won het discuswerpen met een mooie worp van 18,45 mtr., terwijl hij ook goed presteerde in het estafette team en met speerwerpen wierp hij 20,15 mtr.

Wout Overwater werd keurig 3e op de 80 meter horden na 14,35 sec. en de vlakke afstand sloot hij af na 11,44 sec. en daarmee verbeterde hij zijn persoonlijk record. Door dit jongens team werden ook veel persoonlijke records verbeterd.

Het team werd vierde in deze wedstrijd met 4.887 punten.

Het was voor de Lycurgianen een succesvolle atletiekdag met goede vooruitzichten voor de nog komende wedstrijden, zoals de CD-evening games op vrijdag 12 juli op de eigen accommodatie. De overige uitslagen kunt u vinden op de website ‘Atletiek.nu’.